Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikor válasszunk párásítót és mikor légtisztítót?

Időnk nagy részét beltérben töltjük, így kiemelkedően fontos, hogy figyeljünk a bennünket körülvevő levegő minőségére, legyen szó az otthonunkról vagy a munkahelyünkről. Ha nem figyelünk, akkor a beltéri levegő szennyezettsége igen magas lehet, ennek következtében pedig számos betegség kialakulhat.

Milyen az ideális beltéri levegő?

A WHO ajánlása szerint a lakóhelyiségek optimális hőmérséklete 20-22 °C és az emberek számára ideális relatív páratartalom egy 20-22°C hőmérsékletű helyiségben 40-60% között van. A párásítók ennek az optimális páratartalomnak a fenntartásában segítenek, hisz nedvességet szabadítanak fel a helyiségbe, ezzel ideális szintre növelve a páratartalmat. A légtisztítók pedig abban segítenek, hogy a lakásban lévő levegőből kiszűrik a baktériumokat, vírusokat, allergiát okozó anyagokat, mint például a port vagy atkát.

De nézzük meg részletesebben is, hogy mire való a párásító és a légtisztító.

A párásító egyrészt akkor tökéletes választás, ha az otthonod levegője száraz és nincs elegendő páratartalom. Másrészt, ha egészségügyi panaszok merülnek fel, mint például a gyakori orrvérzés vagy arcüregi problémák. A párásítók komoly egészségmegőrző képességgel rendelkeznek, hisz hatékonyan csökkenthetik az influenzafertőzés kockázatát is. Több vizsgálat is alátámasztotta, hogy a 40 százalék feletti páratartalom gyorsan deaktiválja a vírusrészecskéket, így sokkal kisebb a fertőzőképességük valószínűsége. A levegő páratartalmának növelése csökkentheti a horkolást is, így a párásító éjszakai működtetésével enyhíthetők a száraz levegő által okozott kellemetlenségek.

Ha párásítót keresel, javasoljuk, hogy nézd meg a Levoit Bababarát Párásító Classic 100-at, mely hála a meglepően csendes működésnek, baba mellett is nyugodtan használható, mivel egyáltalán nem ad ki hangot, a 30 dB alatti hangerejével halkabb, mint egy suttogás. Ráadásul lágy, nyugtató éjszakai fénnyel gondoskodik a nyugodt pihenésről, ami igény szerint akár ki is kapcsolható. Méretes, 2,4 literes tartálya pedig gondtalan párásítást biztosít egész nap, illetve egész éjjel.

A páratartalmon túl a levegő tisztasága is nagyon fontos, hiszen zárt térben a por és a poratka allergiát okozhat, a vírusok, baktériumok könnyebben szaporodhatnak, és a kémiai szennyező anyagok koncentrációja is megnőhet. Ennek a kiküszöbölésében segítenek a légtisztítók.

A légtisztítók működésének kulcsa a bennük található egy vagy több szűrő, illetve ventilátor. A ventilátor beszívja a levegőt, amely áthalad a belső szűrőkön. A szűrők felfogják a szennyezőanyagokat és tiszta levegőt áramoltatnak vissza a helyiségbe. Légtisztítóra van szükséged, ha légzési problémákat tapasztalsz és a lehető legtisztább levegőre van szükséged. Ha allergiás vagy és el kell távolítani a levegőből a spórákat, a polleneket és a kisállatok szőrében található allergéneket. Ha egészségesebb életmódot szeretnél élni, különösen nagyvárosi környezetben. Erre tökéletes megoldás a LEVOIT légtisztítók közül a Levoit Core Mini Légtisztító és Illóolaj Diffúzorba például tetszés szerint csepegtethető a kedvenc illóolajad. Az aktuális hangulatodnak és preferenciáidnak megfelelően. Így nemcsak makulátlanul tiszta, hanem üdítően illatos levegőt lélegezhetsz be. Ennél hatásosabban kevés dolog járulhat hozzá az otthoni kikapcsolódáshoz.

A Levoit Core300 légtisztító pedig szinte egy észrevétlen pajzsként gondoskodik a helyiség kifogástalan levegőminőségéről. A halk működése miatt könnyű meg is feledkezni a jelenlétéről. Éjszakánként akár alvó üzemmód is beállítható rajta, szinte hang nélkül biztosítva a zavartalan pihenés ideális feltételeit.

Válogass különböző igényeknek megfelelő légtisztítóink és párásítóink közül.